torstai 20. elokuuta 2009

Lopulliset ratkaisut

Olin 16-vuotias, kun päätin hankkia tatuoinnin. Samalla päätin kuitenkin odottaa siihen asti, että täytän 24 vuotta. Noh, tuo maaginen luku on kääntynyt jo aikoja sitten, mutta ihoni on säilynyt kuvattomana. Syykin on yksinkertainen. En ole saanut päätettyä aihetta. Ajattelin, että jonakin päivänä kuva tulee itsestään ajatuksiini. Ja nyt oli sen aika.

Selkämykseeni muuttaa pöllö. =) Kuvasta tulee sarjakuvamainen ja ehkä graafinenkin. Eikä kovin suuri. Kuvan etsiminen on nyt käynnissä. Aikaa on hyvin, koska en aio ryhtyä toimeen ennen vaihtoani Taiwanissa. Joskus vuoden päästä aikaisintaan.

Tykkään fiiliksestä, mutta ei silti tällainen..

Katsotaan, miten asia kehittyy.

Ja miksi valitsin juuri pöllön, johtuu paitsi lapsena koulussa nikkaroimastani linnunpöntöstä pöllöille, myös halustani tulla viisaaksi ja sivistyneeksi. Ikäkriiseistä huolimatta en ole sinänsä ikinä pelännyt vanhenemista. Olen ajatellut iän tuovan mukanaan viisautta, jota muutoin ei voi hankkia. Sivistys liittyy akateemisuuteen, mutta myös yleiseen tiedonjanoon ja muiden ihmisten kunnioittamiseen.

Ja miksi 24-vuotiaana. Silloin naimattomasta naisesta tuli aikoinaan vanhapiika ja piti alkaa maksaa vanhapiikaveroa. Olen seurustellut vuosia, mutta kutsun silti itseäni toisinaan vanhaksi piiaksi. Nimitys huvittaa minua. Yhteiskuntanormia vastaan toiminut naimaton nainen sai liikanimen. Minulle se tarkoittaa uskallusta kulkea omia polkuja ja olla riippumaton. Suhtaudun parisuhteeseeni/ yleisesti parisuhteisiin myönteisesti, kuten myös avioliittoon. Silti jaksan olla ällistynyt niistä paineista, joita naisille kasataan parisuhteeseen ja perheen perustamiseen liittyen. Yksinäinen nainen ei ole säälittävä, hän on rohkelikko.

Mentiinpäs aivan sivu-urille. Mutta niin, linkkejä pöllökuviin otetaan mieluusti vastaan!

P.S. Mukavaa viikonloppua! Touhua on niin, etten ehdi ennen ensi viikkoa päivittelemään..

6 kommenttia:

Auri kirjoitti...

Mielenkiintoinen aihe kuvalle ja varmasti ei tule toista heti vastaan! Suosittelen, että pyydät jotakuta taiteellista henkilöä piirtämään kuvahahmotelman vain sinua varten. Näin saat ainakin yksilöllisen kuvan, jota ei tule muilla vastaan.

Tunnen ainakin itse yhden henkilön joka opiskelee kuvataitelijaksi ja on erityisen hyvä eläinkuvien piirtäjä ja hän on myös seurustellut pitkään tatuoijan kanssa, joten ymmärtää niidenkin päälle. Ihan vain tiedoksi jos sattuu kiinnostamaan tällainen :)

Anonyymi kirjoitti...

Mites ne Iittalan pöllöt? :D Löytyis parikin erilaista! Haha, ehkä ei.
-T

yellow kirjoitti...

Auri: Kävin heti laittamassa itseni sinne blogilistalle. Kiitos vinkistä. Ja kiitos myös tuosta kaveri-vinkistä, saatan kysellä yhteystiedot myöhemmin. Olen ajatellut etsiä n. 5 kuvaa jotka viehättää minua, ja joista jokin taiteellisia kykyjä omaava voisi sitten saada käsityksen mielihaluistani ja inspiraation itse kuvalle.

T(iina): Heh, so last season! =) Olen kyllästynyt Haapaniemen tyyliin tällä hetkellä. Esim. se satumainen kesäastiasarja, joka julkaistiin kevään lopulla, ei saanut minua ollenkaan innostumaan. Sellaisen pöllö-mukin voisin tosin ostaa, jos joisin kahvia.

Anonyymi kirjoitti...

http://www.iittala.fi/web/Iittalaweb.nsf/fi/tuotteet_syominen_astiasarjat_taika_kahvi_cappuccinokuppi_02_l_lautanen_15_cm_musta

Siinä on mun suosikkipöllö Iittalalta :D. Se on niin hönön näköinen, että maittais aamukahvit erinomaisesti, jos tollanen kuppi ois.

-Tiina

Auri kirjoitti...

Juu huomasin että olit käynyt listautumassa ja ryhdyinkin heti lukijaksi. Ja kuvaan liittyen hyvä kerätä vähän inspiraatiomateriaalia.

Mäki haluaisin pöllömukin. Muut osat astiastosta on vähän liikaa mun makuun, mutta värikäs pöllömuki vois olla jees. Harmi vaan että tota Tiinan hönöpöllöä (haha) ei oo siinä teemukin kyljessä.

Kimpassa kirjoitti...

Ou jee - tykkään! Pöllöt on huisin siistejä.