torstai 25. kesäkuuta 2009

Ensimmäinen kerta

Hei taas! =) Olen ollut kesäpuuhissa, joten jäi blogi hetkeksi päivittämättä, mutta nyt vuorossa olisi pari vinkkiä kesän viettoon. Kannattaa nimittäin tehdä asioita, joita ei ole ennen tehnyt.

Kävin vierailulla Hämeenlinnan siirtolapuutarha-alueella eli Kantolanniemessä. Ihana paikka, suosittelen! Sain tietää, että alueella on yhteensä 65 taloa, 55 saunaa (ilman lupia (nykyään) luvan kanssa rakennettuja), oma ranta ja Keskuskatu. Voisin viettää koko kesän siellä! Loistava lisäetu on sijainti aivan keskustan vieressä. Kaupassa ja terassilla voi käydä soutamalla, mutta alue on silti oma maailmansa ja irtiotto arjesta tapahtui, ainakin minulla, heti kun suljin portin parkkipaikan vieressä.



Kantolanniemen taloja
Unohdin tietysti itse kuvata =(

Kantolanniemessä oli vain ihanaa, mutta uskalsin kokeilla jotain ei niin ihanaakin. Pupulandian Jennin esimerkin kirvoittamana rohkenin kokeilla juoksemista. Itseasissa poikaystävä todellisuudessa mut tähän suoritukseen sai ryhtymään, mutta koko matkan ajan hoin, että Jenni oli rapakunnossa, mutta silti aloitti juoksemisen, ja jo nyt on tullut tuloksia. Kyllä tämä tästä!

Niinpä jaksoin juosta suurinpiirtein koko 40 minuutin ajan (muutaman minuutin kävelin ylämäissä), vaikka alkoikin pistää ja vasempaan jalkaan tuli rakko. Onnistuin! Olen ollut vannoutunut kävelijä-lenkkeilijä.

Aikoinaan olin aktiivinen liikkuja, kilpaillutkin. Lisäksi julkinen liikenne oli lähinnä vitsi kotipaikkakunnallani, joten pyörällä piti sotkea paikasta toiseen. Nyt olen niin rapakunnossa, että hävettää. Ennen tiesin, missä treenaan ja kenen kanssa. Kun ihana treeniporukkani jäi, en ole osannut aloittaa uudestaan. Taisiis. Kävin ChiBallissa viime syksystä kevääseen ja kevätkaudella löysin myös joogan, mutta ei näistä harjoituksista ollut kunnon kohentajiksi. Mieltä virkistivät kylläkin! Joogasta tuli minulle terapiaa.

Tavoitteenani on kunnon kohentaminen parantamalla kestävyyttä. Olisi tietysti mukavaa saada myös timmimpi kroppa, mutta inhoan tietysti saliharjoittelua, joka oikeasti auttausi kiinteytymisessä. Sats tarjoaisi ilmaisen treeniviikonkin, mutta se jää vielä mietintään.

Lenkkeilyssä parasta on helppous (voi itse valita, milloin ja missä lenkkeilee), ulkona oleminen ja maisemat. Merenrannan maisemareitti on suosikkini, mutta lähellä on myös kauniita viheralueita. Tykkään lisäksi katsella asuinalueita ja pihoja.

Nyt yritän tsempata itseni uudestaan ja uudestaan juoksemaan. Onnistun!

Kantolanniemen-kuva

1 kommentti:

Jenni kirjoitti...

Wow! Olen ihan tosi ylpeä sinusta! :) Siitä se lähtee! Alku on aina hankalaa, mutta vannon, että alkukankeuden jälkeen homma lähtee sujumaan aivan uudella tavalla. Ja sitäpaitsi, 40min ensisuorituksena on jo kuule aika kova juttu. Et varmasti ole ollenkaan niin rapakunnossa kuin luulet - minä en olisi todellakaan pystynyt moiseen. :)

Mitä salitreenaamiseen tulee, niin se tosiaan on kuolettavan tylsää mutta tehokasta! Olen itse ottanut tavoitteeksi, että kävisin kaksi kertaa viikossa salilla ja siinä kyllä oikeasti saa jo tuloksia. Keho saa paljon enemmän muotoa ja kiinteyttä, kun tekee aerobisen treenin rinnalla myös lihastreeniä. :) Kannattaa hankkia kunnon saliohjelma vaikka jonkun ohjaajan avustuksella, niin homma muuttuu paljon mukavammaksi.

Mutta juokseminen on minusta tosiaan kivaa juuri tuon helppoutensa takia. Se ei maksa mitään, on tehokasta ja vie suhteessa kaikkein vähiten aikaa sekä on täysin oman aikataulun mukaan sovitettavissa. :) Tsemppiä aivan hurjasti treenaamiseen ja rohkeasti vain uudelleen lenkille! :)